V75-final

Usain fick se sig nerspeedad i lördags.  Jag var ju inne på att formen inte skulle vara på topp utan komma först nu på lördag med lopp i kroppen.
Han såg inte hästen som kom en bit ut i banan, och känslan är att han är bättre häst mot häst än i ledningen.
Det positiva med det, precis som Johnny Takter sa till mig efteråt, är att såvitt Usain anbelangar så vann han loppet.
Jag hade såklart hoppats att vi kunde boosta igång formen lite mer, men sett till det upplägg vi hade kan jag inte begära mer.  Dessutom vann ingen från ledningen i nåt av V75-avdelningarna efter heller, så jag är inte direkt orolig, hade vi varit i sista istället för första avdelningen är det möjligt att jag valt en annan taktik.
image
Till nu på lördag har jag dock inga ursäkter om han inte är på topp, ja det går ju alltid att gnälla på banan förstås, en klassiker.  Men han har följt planen vi haft sen senaste starten så jag känner mig trygg i upplägget.  Jag har heller inget att gnälla på i sista jobbet idag.
Motståndet är nog det tuffaste han stött på, iofs rätt hård konkurrens i just den kategorin då det är en ganska härdad kille.  Så vinstchansen denna gång tycker jag är väldigt svår att spekulera i.  Men runt 15-20% kanske.  Egentligen ointressant vad jag tycker om det, vi kör för att vinna i alla fall och formen är på topp.  Sen får spelarna bedöma vem de tror är bäst, själv får jag reda på det runt 1623 på lördag då vi gått i mål.
Takethem är enligt många omöjlig att slå, men det vet inte Usain om.  Ska bli ett väldigt roligt lopp att köra.

Innan dess ska Atena ut i lopp 3.  Hon var enorm senast efter galopp och formen känns intakt.   Hon var tidigare ganska svag i framknäna, men verkar nu, peppar peppar, ta loppen på ett bra sätt.
Spår 7 och kraftigt uppanmäld drar dock ner chanserna rejält, men letar man tokskräll på V4 så har hon en väl dold högstakapacitet om man inte såg loppet senast.
Johnny kör istället för mig av 3 anledningar.  Dels så tycker ägarna att det kan vara kul med en toppkusk emellanåt, dels så närmar jag mig gränsen för att inte få köra breddlopp nästa år, så det passar bra att avstå en och annan styrning.  Egentligen tycker jag att systemet med breddlopp är värdelöst och låter helst bli dom, men många gånger är finns det inga vanliga lopp åt en häst, och då är det en stor fördel att kunna köra själv.
När det är breddlopp på mantorp tycker jag dessutom att det är bättre att starta hemma till en reskostnad av 0kr för ägarna än att åka iväg för dyra pengar och tävla om 15-20 000.  Ändå är jag förhållandevis billig med 35kr/mil.  Har hört om tränare som tar 65, och det tycker iaf jag är lite väl magstarkt.  Men det är klart, varför jobba gratis, det är i regel 10-14 timmar som ligger bakom en start på bortaplan, så jag förstår dom som tar betalt därefter.  Jag känner dock att det inte går gentemot mina kunder, iaf inte för tillfället.

Samtidigt är det tänkvärt att om man måste höja priserna, vilket är ofrånkomligt då allt blir dyrare (inte minst med ett tänk där man vill bestraffa oss som ger andra arbete med ännu högre avgifter) så kan det ju vara rimligare att höja avgifterna som är kopplade till att hästen startar, då drabbar det ju inte de vars hästar är under en tråkigare period av uppträning och dylikt.

Det har blivit lite intresse igen i Leonas Sami som jag varit löjligt usel på att marknadsföra (har ärligt talat inte haft nån panik att bli av med det jag har kvar) det räckte med att jag la honom på förstasidan förra veckan så har telefonen ringt.  Så jag lägger in honom igen då.
Runt 30% finns kvar.

Det finns fortfarande andelar kvar i Sami som börjar kännas mer och mer som en riktig häst.

image

Prisexempel med månadskostnad från 151101:
5% 8450, samt 650kr/månad.
Priset är ”all inclusive” dvs att försäkringar, träning, årgångslopp, administration, veterinärkostnader etc ingår.  Det läggs en buffert för att täcka alla kostnader, blir det pengar över får delägarna tillbaka dessa.  I det här priset ingår både del i hästen och bolagets buffert.
Se Till Salu-fliken  för mer info om handelsbolag och även Sami.
Andelar finns också kvar i Incredible Rex  (10%)och M.T. Klöver Ess (5%)