Jag har drabbats av magsjuka och var helt sängliggande igår. Men verkar ok nu. Ger mig på att skriva en kortis också. 

Usain var helt ok senast, hoppats att han skulle vara lite bättre, men jag var kanske en smula för snäll i något jobb, ändå fullt godkänd, och det var nog ändå max.  Taktiskt tycker jag att det blev perfekt,  Udo’s Oiler fick offra ganska mycket för att ta sig fram samtidigt som vi fick en ok rygg till 350kvar.  Oiler var för bra helt enkelt. 

Usain var väl egentligen bättre på Romme då han imponerade stort på mig med 08,6/600m bakom On Track Piraten.  Jag räknar med att han är nånstans mitt emellan dessa två starter formmässigt. Vi får hoppas att det räcker för att vinna V75-mästaren med 200′ i förstapris, Roger Walmann var ganska säker på att vinna väldigt lätt iaf, men det uttalar inte jag mig om.  Det är inte lätt att plocka 20m i de här klasserna och det skräller ofta i det här loppet, Piraten fick till exempel stryk förra året…  Gardera upp om möjligt tycker jag. 

Efter det har vi Gunnar Magnificent i lopp 12, han var väldigt fin i comebacken och jag räknar med att han gått framåt rejält med det loppet. Borde ha lite chans faktiskt och blir nog lite bortglömd. Även om jag tycker att Usain är klart bästa hästen i sitt lopp och lite mer osäker på den punkten vad gäller Gunnar,  så ser jag nog chansen att vinna som större i lopp 12.   Kan vara lite av en räddningsplanka på både vinnare och plats. 

Foto: Magnus Strömsten

Sami imponerade stort i måndags.  Kul med så många i vinnarcirkeln. Det har varit lite småstrul titt som tätt med honom och det har varit lite ångest över om jag missbedömt honom och ”lurat” ägarna att fortsätta med honom. Därför var detta en väldigt stor seger,  att få ge tillbaka till ägarna som visat stort tålamod och träffas i vinnarcirkeln, t.o.m. fira på restaurangen efteråt, det var underbart. Vinner Usain V75-mästaren kommer Samis seger ändå vara viktigare på något sätt. Att ge de ägarna glädje var så viktigt att det slår ut 200 000, Usain har visat att han kan sånt förr.  Många tycker säkert jag är knäpp som säger så, men så är det faktiskt. 

Jag har legat lågt med att sälja andelar i Sami då jag varit lite osäker på honom, nu är det lite tryck såklart när han krossade från dödens. Kul. 

Kategorier: Stallsnack