V75 med Usain, Flash & Kaiser i comeback, Janne var mkt bra

Stallet känns riktigt på gång.  Alla hästar har hittat tillbaka till spänst och smidighet och tränar riktigt bra.  Inga bakslag på infektioner och jag ser fram emot ett lika bra avslut på året som det började.

Janne var fin i comebacken, tyvärr blev vi något så ovanligt som överkörda av Tony Wallin på bortre långsidan och blev därmed fast till 100 kvar.  Då spurtade Janne riktigt vasst och fick med sig en peng.  Blir riktigt farlig när han startar igen, nästa måndag lutar det åt.

Usain har ju riktig form och kliver hela tiden framåt i utvecklingen.  Att han ska vinna klass 1 från spår 12 på lördag är dock långsökt då det dessutom var hög klass på motståndet.  Skulle vi på något sätt hamna bra till kan han vara en jätteskräll då lång distans är ett stort plus, han visade i kvalet till derbyt att han tål tuffare djur än såhär.

Flash i comeback samma dag, spår 10 är ganska lämpligt.  Vet inte formen på honom riktigt, kör på känn.  Kapacitet finns, inte vässad men tror inte det behövs, så helt ska han inte nonchaleras.

V64 på Mantorp, måndag
Kaiser fick vila efter att visat sig lite formlös i somras.  Han verkar inte heller, till skillnad från de flesta andra, springa fortare på sommaren, så upplägget har varit att starta igång nu när det går lite lugnare och vi siktar återigen på att ha ut honom på V75 där han hade stora framgångar i våras och vintras.
Tror han behöver ett lopp innan han blandar sig i segerstriden.