V75 på påskdagen

Hazel Stochampionatskval 120713

Jag var som jag tidigare sagt mycket nöjd med Hazel i årsdebuten.  Vi har kollat upp henne efteråt och det verkade mycket bra.  Känslan är att hon kommer att få en riktigt fin säsong.
I sista jobbet idag var det som det skulle.  Kanske att jag förväntat mig lite mer tryck i henne.   Kändes inte som någon riktig formtopp men hon visade iaf allt väl.  I måndags var hon ärligt talat inte till sin fördel, lite spänstlös, hon visade sedan kraftig brunst, och då hon var betydligt bättre idag känner jag mig ganska trygg i att det berodde på just det.
Det är ett tufft lopp och formen är nog kanske inte i zenit redan nu.  Helt borta känns hon ändå inte, hennes meriter är minst sagt starka och med en bra resa kan hon fälla många till slut.  Jag kände mig inte riktigt i form för att köra på V75 då jag inte kört så mycket senaste månaderna.  Erik Adielsson känns spännande, han brukar passa bra på mina hästar och jag tror han kommer gilla Hazel.  Hon är en ganska komplett häst och Erik kan lägga upp taktiken som han vill.  Känslan i sista jobbet är att hon behöver en smygare och spara sin speed för att kunna vinna.  Men Erik får köra som hästen känns, det brukar vara det bästa.