Vilken dag, lyckad fest, 13,9 14,0 14,0 14,1

Vilken underbar dag vi hade på mantorptravet.  Vi hade beställt catering av Sjögestad Motell, som även sköter mantorptravets restaurang på ett ypperligt sätt.  De hade förberett potatissallad, sallad, tsatsiki och marinerat kycklinfilé som ”travkocken” Sebastian Thell grillade helt perfekt.  Vädrets makter var med oss och de 50-70 av mina och Tomas Johanssons hästägare kunde sitta och njuta i trädgården vid Millestugan.  Hanna i stallet hade dessutom fixat diverse kakor och tårtor.  Amatörklubben ställde också upp och såg till att det fanns kaffe och hjälpte till med serveringen.  Kul att kunna bjuda tillbaka lite till våra trogna kunder!
DSC_0002

Dagen fortsatte sedan på den inslagna vägen med fantastiska prestationer av våra hästar.  Det bjöds ju på toppsport denna dag på mantorp, banan höll hög klass och det var smått osannolika prestationer i så gott som varje lopp.

Först ut av våra var Leonas Kaiser.  Efter en tuff öppning av täten tvingades vi ut i tredjespår redan 950m från mål och Kaiser höll strålande men blev naturligtvis trött sista 100.  Kom ändå i mål på fina 13,9, men denna dag räckte inte det till en pengaplacering.  Stark insats av hästen, var inte nöjd med hur jag körde det loppet men så blir det ibland.  Jg trodde faktiskt att den prestationen skulle räcka längre, men motståndarna hade mer at ge än de visat tidigare de också.  Han visade iaf att han duger i de här sammanhangen och en fortsättning på V75 är att vänta.

Sedan stämde det ganska optimalt i alla lopp.
Aega var snabbast ut och så småningom fick vi tredje invändigt.  Luckan kom i sista sväng och hon spurtade fantastiskt bra återigen.  Abborren gick dock inte att nå, 14,0/2640 är smått otroligt bra och att vara tvåa i bronsdivisionen kan nog vara det största på en ganska lång meritlista.  En otroligt effektiv häst med en löpskalle som jag har svårt att se hur den skulle kunna överträffas.

Sedan var Hazel ute  ett taktik lopp och var tvåa från vinnarhålet.  Luckan kom in på upploppet men vinnaren var helt enkelt för bra, Hazel spurtade renetiskt i vanlig ordning men Thai Goldie rann bara undan.  Hade inte gått att slå den oavsett hur loppet blev kört.
Trots 15,9 första varvet landade vi på 14,o efter en snabb avslutning.  Nytt rekord av Hazel precis som alla 4 av stallets hästar denna dag även om hon gått samma tid med voltstart.

Flash 1/6-13 14,1/1640a

Flash 1/6-13 14,1/1640a

Dagen avslutades sedan på bästa vis med en uppvisning av Flash Oak.
Vi blev hängande i tredjespår och när vi inte kom ner någonstans lättade jag lite på tömmarna och Flash svarade direkt och forsade till ledningen.  Sedan var han reglerbar och fin och jag kunde sitta och finåka hela vägen in.  Det har inte alls känts i träningen att han gått framåt efter segern i årsdebuten men det hade han verkligen.  14,1/1640 som helt okörd är väldigt starka papper för klassen.  3 segrar på 5 starter är inte alls missvisande för hästens kapacitet.  Segrarna är dessutom tagn över kort, medel och lång distans. efter offensiva upplägg.  Spännande fortsättning följer!